1. LABUS zimska škola u organizacija FERIT-a Osijek

U sklopu zimske škole će se polaznicima osigurati povezivanje osnovnih znanja iz srednjoškolske nastave matematike i fizike s njihovom primjenom u eksperimentalnom radu.  Interaktivnim oblikom nastave polaznike se želi potaknuti na aktivno učenje usmjereno k sintezi matematičkih znanja i vještina, njihovoj vezi i primjeni u fizici u cilju dubljeg razumijevanja temeljnih fizikalnih koncepata i modela.  Na ovaj način želi se osposobiti polaznike za snalaženje u fizikalnim sadržajima te ih motivirati i pripremiti za daljnu nadogradnju znanja iz drugih, osobito inženjerskih područja.

LABUS zimska škola uključuje niz od 4 radionice temeljnih znanja i vještina:

   I.    Tko mjeri taj i griješi

   II.   Ah, ti grafovi

   III.  Primjena vektora u fizici i tehnici

   IV.  Što učimo iz krivulja

u kojima će se polaznicima ukazati na temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine koja su potrebna za uspješno usvajanje inženjerskih znanja i vještina.

Svaka radionica traje 4 školska sata, a sastoji se od 3 dijela (matematički, fizikalni i eksperimentalni dio). Detaljniji opis sadržaja svake od ovih radionica kao i opisi eksprimenata koji će se odrađivati u sklopu radionica mogu se pregledati na poveznici: http://labus.ferit.hr/rtzv#s .

Voditelji radionica su iskusni nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja. Radionice će se održavati u laboratorijima FERITa Osijek (K. Trpimira 2B) od 9. 1. do 12. 1. 2018. godine, prema rasporedu koji će naknadno biti oglašen na poveznici:  http://labus.ferit.hr/zimska-skola#s .

LABUS zimska škola je besplatna, a namijenjena je, prije svega, maturantima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola (4. i 3. razredi), a oni se mogu on-line prijaviti preko poveznice:

http://labus.ferit.hr/prijava/ucenik#s .

„On-line“ prijave za učenike za  LABUS zimsku školu  su otvorene od 1. prosinca do 30. prosinca 2017.
Požurite !  Broj mjesta je ograničen!Radujemo se Vašem dolasku i nadamo se da ćete uživati u nizu zanimljivih eksperimenata koje smo priredili za vas, a u kojima ćete imati priliku primijeniti temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine i tako se bolje pripremiti i motivirati za vaše buduće inženjerske studije kao i druge studije iz STEM područja.Vaš LABUS timDodatne informacije o LABUS zimskoj školi na Email: zeljka.miokovic@ferit.hr

Tel. 031 224 690       Mob. 091 224 6034