12. Tjedan cjeloživotnog učenja u Područnom uredu u Slavonskom Brodu 
 Cjeloživotno učenje odnosi se na svaku aktivnost učenja tijekom cijeloga života, radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnog, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca. Područni ured Slavonski Brod i ove će godine obilježiti Tjedan cjeloživotnog učenja.

U utorak, 2.10.2018., u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri održat će se predavanje „Bitne odrednice odabira zanimanja” za roditelje učenika završnih razreda osnovne škole. Odabir zanimanja je velika odluka koja određuje profesionalni put, a roditelji predstavljaju važnu kariku u procesu donošenja odluke. Cilj predavanja je objasniti što sve utječe na odabir zanimanja te prikazati stanje na tržištu rada u Brodsko-posavskoj županiji.

 „Kako do kvalitetnog životopisa“, dani otvorenih vrata u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri trajat će cijeli tjedan, dakle od 1. do 7. listopada, a pozvane su sve zainteresirane osobe, posebno one nezaposlene. Pristupnici će imati priliku samostalno napisati vlastiti životopis, pri čemu će na raspolaganju imati stručnu pomoć djelatnice Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri. Na temelju životopisa kandidata često se vrši predselekcija, odnosno odabir kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete navedenog radnog mjesta. Zbog toga je važno kvalitetno napisati životopis kao i razlikovati životopis i zamolbu.

U Područnom uredu u Slavonskom Brodu u tijeku je selekcija za osposobljavanje i usavršavanje nezaposlenih osoba. Kao što Tjedan cjeloživotnog učenja i promovira, čovjek uči dok je živ. Stoga je važno raditi na tome da osoba postane zapošljiva i konkurentna na tržištu rada te da nadograđuje postojeća i usvaja nova znanja i vještine. Nezaposleni se o aktualnim osposobljavanjima mogu informirati kod svog savjetnika za zapošljavanje u Područnom uredu Slavonski Brod, Ispostavi Nova Gradiška i Okučani.