4. predstavljanje zanimanja u CISOK-u Varaždin

Još smo jednom u našem Centru učenicima približili obilježja nekoliko zanimanja. Ovog puta učenici su imali priliku saznati što rade i čime se bave  (diplomirani) inženjeri strojarstva i elektrotehnike te diplomirani informatičari.
 
Naši suradnici, stručni predavači: prof. dr. sc. Vjeran Strahonja dipl.ing.elektrotehnike,    mr.sc Nikola Plavec  dipl.ing.elektrotehnike, Marko Horvat, dipl.ing.strojarstva  Ivica Kruhek, dipl.informatičar učenicima su na vrlo jednostavan i njima prihvatljiv način predstavili  zahtjeve struka, uvjete rada, ali i principe studiranja na fakultetima koji obrazuju navedene kadrove.  Naglasak je stavljen na važnost dobrog snalaženja u području matematike i fizike, obaveznom učenju stranih jezika, ali i potrebi stalnog stručnog usavršavanja kroz čitav radni vijek.
Zanimljivost je bila što se u publici nalazio veći broj učenika završnih razreda osnovne škole te nekoliko djevojaka, koje se nastojalo motivirati da slijede svoj interes u području tehnike, unatoč uvriježenom mišljenju da su to većinski „muška“ zanimanja.  Osnovnoškolce  smo podržali u tome što već sada prikupljaju informacije o mogućnostima visokoškolskog obrazovanja i rada u području tehnike, čime su napravili i prvi korak u planiranju i razvoju svoje profesionalne karijere.
Još jednom se želimo zahvaliti našim predavačima na entuzijazmu i angažmanu, a učenicima na iskazanom interesu i aktivnom pristupu upravljanju vlastitom karijerom.  Također bismo se zahvalili i medijima koji redovno prate naše aktivnosti, a objavu naše jučerašnje aktivnosti možete pogledati na: http://jutarnji-varazdinec.com/zine/novine.php?0069-20140227n3380 .
 
Stručni tim CISOK-a Varaždin