8. Tjedan cjeloživotnog učenja u Zadru

Cjeloživotno učenje odnosi se na "svaku aktivnost učenja tijekom cijelog života, radi unaprijeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnog, građanskog ili društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca".

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Riječ je o UNESCO-voj inicijativi pokrenutoj 1999. godine koja se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Ovogodišnji 8. Tjedan cjeloživotnog učenja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje održava se pod sloganom "DOBRO JE UČITI".

CISOK Zadar se i ove godine pridružuje obilježavanju ovog tjedna prigodnim i zanimljivim programom.

Posebno za taj period od 29.09 - 3.10.2014., radno vrijeme CISOK-a će biti od 8 do 20 sati kako bi naše aktivnosti bile dostupne što većem broju zainteresiranih korisnika. 

 
Pronađite nešto za sebe i prijavite se na aktivnosti putem e-maila cisok-zadar@hzz.hr,
telefonom 023/311-949 ili osobnim dolaskom u CISOK Zadar (Polačišće 3, nasuprot TC Relja).


Provjerite koje sve radionice nudimo u našem promotivnom letku http://www.cisok.hr/UserDocsImages/Zadar/Letak TCU 2014 Zadar.pdf
 
  • PONEDJELJAK 29.09.2014
U dogovoru s školama organizirali smo kreativne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola  za izrada plakata na temu "Zašto je dobro učiti?" Izrađeni plakati će biti izloženi tijekom tjedna u CISOK prostoru. Cilj radionice je osvjestiti važnost cjeloživotnog učenja i prikazati kako se načini razmišljanja i odnosi prema učenju mijenjaju s obzirom na uzrast učenika.
 
  • UTORAK 30.09.2014
Pozivamo vas na predavanje „Gdje sve možemo (na)učiti? - Informalno i neformalno učenje kao oblici cjeloživotnog učenja“ u 18 sati. Cilj predavanja je sudionicima predstaviti razliku između formalnog, neformalnog i informalnog učenja te objasniti različite kontekste u kojima se ono događa (obitelj, vršnjaci, mediji, slobodno vrijeme, radno okruženje, civilno društvo, edukacijski treninzi, on-line tečajevi, volontiranje itd.).
 
  • SRIJEDA 01.10.2014
Koliko često koristite stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u pretraživanju posla? Posjetite radionicu „HZZ portal – svakodnevna podrška u traženju posla" koja će se održati u 13 sati i upoznajte se sa korisnim informacijama i uslugama koje se nalaze na HZZ portalu (burza rada, linkovi, publikacije, materijali za pisanje molbe i životopisa). CIlj radionice je korištenje informatičke tehnologije (IT) u svrhu lakšeg snalaženja i upravljanja informacijama putem računala, a korištenjem HZZ portala nastojat će se motivirati polaznike na aktivnije traženje posla kao i za daljnje korištenje računala u pronalaženju informacija vezanih za zapošljavanje. 
 
Znamo li zaista kako efikasno učiti? Prijavite se na radionicu „Nauči kako učiti“ u 17 sati. Cilj ove radionice je prenijeti polaznicima vještine o učinkovitom učenju, odnosno o tome kako u što manjem vremenskom periodu učiniti učenje što  efikasnijim. Polaznici kroz vježbu imaju priliku otkriti svoj vlastiti stil učenja i načine kako ga unaprijediti. 
 
  • ČETVRTAK 02.10.2014
Vještine upravljanja karijerom odnose se na načine prikupljanja i korištenja informacija o sebi, obrazovanju i svijetu rada kao i na vještine potrebne za donošenje i provođenje odluka i realizaciju karijernih prijelaza. Na radionici "Vještine upravljanja karijerom" u 18 sati kroz praktične vježbe upoznajte se sa vještinama upravljanja karijerom te saznajte kako ih razvijati. 

Ciljevi su jednostavan, ali moćan alat. Često ih postavljamo nesvjesno, a da pritom imamo koristi od njihova pozitivnog djelovanja. No ipak, postavljanje ciljeva je umijeće koje treba naučiti. Na radionici "Postavljanjem ciljeva do uspješnijeg učenja" koja će se održati u 13 sati  iskoristite priliku i naučite kako postavljati mjerljive, izvedive i motivirajuće ciljeve te ih koristiti za učinkovito planiranje i realiziranje učenja kroz sve životne faze.
             
  • PETAK 3.10. 2014
Ako vas interesiraju mogućnosti samozapošljavanja putem pisanja projekta ispričane iz vlastitog iskustva, prijavite se na radionicu „Projekt po projekt – radno mjesto“ koja će se održati u 18 sati. Voditeljice radionice Dijana Šabić, voditeljica volonterstkog cetra na Braču i Petra Valovičić, predsjednica udruge ANTROPOP na primjerima svojih uspješnih projekata prikazati će kako doći do prilike za prvo radno mjesto.

DOĐITE U CISOK I (NA)UČITE!