9.Tjedan cjeloživotnog učenja u CISOK-u DubrovnikTjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Upravo u Tjednu cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s partnerima razvija projekt s događanjima u svim dijelovima Republike Hrvatske, koji će građanima omogućiti upoznavanje s mogućnostima obrazovanja i učenja.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine organizira 9. Tjedan cjeloživotnog učenja od 28. rujna do 4. listopada. Kao i prethodna, i ovogodišnja kampanja provodi se pod sloganom „DOBRO JE UČITI“, te je usmjerena na prenošenje poruke o važnosti učenja i mogućnostima koje pruža uključivanje u proces cjeloživotnog učenja.

Cilj ovogodišnjeg Tjedna bit će podići svijest o tome da učenje omogućuje stjecanje znanja i vještina traženih na tržištu rada i bitno povećava zapošljivost; omogućuje uklanjanje jezičnih, tehničkih i drugih komunikacijskih prepreka te time proširivanje i produbljivanje vlastitog odnosa s drugim ljudima; omogućuje nadoknađivanje prethodno propuštenih prilika za obrazovanje; daje priliku za osobni razvoj te omogućuje veći doprinos vlastitoj zajednici i društvu u svim razdobljima života. Također, učenje i razvijanje građanskih kompetencija omogućuje aktivno sudjelovanje u društvu te učinkovito ostvarivanje i zaštitu vlastitih prava.

U obilježavanju 9. Tjedna cjeloživotnog učenja aktivno sudjeluje HZZ-Područni ured Dubrovnik, a od ove godine se održavaju razne aktivnosti i u CISOK-u Dubrovnik. Pronađite aktivnosti koje su Vam zanimljive  i prijavite se  putem e-mail-a:  cisok-dubrovnik@hzz.hr ili ivana.kuzman@hzz.hr ili telefonskom prijavom: (020) 640-281 ili (020) 433-727.

Više o samim aktivnostima možete pogledati ovdje.