AgVenturers

"AgVenturers - motivacija i edukacija nezaposlenih mladih ljudi iz ruralnih područja u zaleđu Zadarske županije za samozapošljavanje u maslinarstvu i vinogradarstvu" je projekt čiji je glavni cilj pridonijeti povećanju zapošljivosti i poboljšanju životnih uvjeta mladih iz ruralnih krajeva u zaleđu Zadarske županije kroz poticanje ekonomskih aktivnosti.

Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, a partneri na projektu su Grad Benkovac, SŠ kneza Branimira Benkovac, Poljoprivredna zadruga "Maslina i vino" Polača, Hrvatska poljoprivredna komora, POU Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, HGK i Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a ukupna vrijednost iznosi 151.575,90 eura od čega EU financira 76,97%.
 

Mladi nezaposleni do 29 godina imat će priliku putem projekta osposobiti se za obavljanje osnovnih poslova u vinogradarstvu i maslinarstvu, te za nastupanje i djelovanje na tržištu u smislu plasmana proizvoda grožđa i vina odnosno maslina i maslinarskih proizvoda.
 
Osposobljavanje je besplatno, a polaznicima su osigurani i troškovi prijevoza.

Osposobljavanje će se provoditi u srednjoj školi kneza Branimir u Benkovcu u novoosnovanoj  novoopremljenoj Poduzetničkoj učionici, a područja za provedbu praktičnog dijela programa osigurat će Zadruga "MasVin". Također će biti organizirani jednodnevni posjeti uspješnim vinogradarima i maslinarima s područjima Ravnih kotara u zaleđu Zadarske županije.
 
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u projektu dodatne informacije možete dobiti dolaskom u CISOK Zadar ili slanjem e-maila voditeljicama projekta jelena.buzov@hzz.hr i mira.bacic@hzz.hr, te pozivom na telefon 023/300-827.