Aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Slavonski Brod u 10. Tjednu cjeloživotnog učenja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine provodi 10. Tjedan cjeloživotnog učenja od 26. rujna do 2. listopada 2016. godine, koji se provodi pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ov inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti (preuzeto sa stranice Tjedna cjeloživotnog učenja - http://cjelozivotno-ucenje.hr/).

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u provedbi Tjedna cjeloživotnog učenja surađuje s nizom institucija i organizacija pa tako dugi niz godina surađuje i sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji se sa svojim ispostavama diljem Hrvatske uključuje u kampanju organizacijom niza aktivnosti usmjerenih na promociju učenja i obrazovanja, posebice u svrhu povećanja zapošljivosti. U obilježavanje 10. Tjedana cjeloživotnog učenja uključio se i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod koji je ove godine priredio niz aktivnosti za različite skupine korisnika - učenike osnovnih i srednjih škola, studente, nezaposlene osobe, učitelje, poslodavce te sve zainteresirane građane. Sve aktivnosti održat će se u prostorima CISOK-a Slavonski Brod, u ulici Ante Starčevića 5. Također, već treću godinu za redom Odsjek profesionalnog usmjeravanja HZZ PU Slavonski Brod i CISOK Slavonski Brod u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja organiziraju Sajam obrazovanja na kojem je namjera učenicima osnovnih škola, srednjih škola, nezaposlenima i svim građanima predstaviti što više dionika u sustavu formalnog i neformalnog obrazovanja. Sajam će se održati 30. rujna 2016. u Ulici A. Starčevića ispred CISOK-a ukoliko prognoza bude povoljna ili u prostoru CISOK-a (A. Starčevića 5) u slučaju kiše, u periodu od 12,00 do 16,00 sati.

Detaljnije informacije o aktivnostima Hrvatskog zavoda za zapošljavnje, Područnog ureda Slavonski Brod u 10. Tjednu cjeloživotnog učenja možete pogledati odabirom poveznice u nastavku:

Aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Slavonski Brod u 10. Tjednu cjeloživotnog učenja.pdf


Više o samom Tjednu cjeloživotnog učenja možete pročitati na službenoj web stranici http://cjelozivotno-ucenje.hr/.