Aktivnosti Područnog ureda Slavonski Brod u 11. Tjednu cjeloživotnog učenja

 
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine provodi 11. Tjedan cjeloživotnog učenja od 2. do 8. listopada 2017. godine. Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ov inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti (preuzeto sa stranice Tjedna cjeloživotnog učenja - http://cjelozivotno-ucenje.hr/).

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u provedbi Tjedna cjeloživotnog učenja surađuje s nizom institucija i organizacija pa tako dugi niz godina surađuje i sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji se sa svojim ispostavama diljem Hrvatske uključuje u kampanju organizacijom niza aktivnosti usmjerenih na promociju učenja i obrazovanja, posebice u svrhu povećanja zapošljivosti. U obilježavanje 11. Tjedana cjeloživotnog učenja uključio se i Područni ured Slavonski Brod koji je ove godine priredio niz aktivnosti za različite skupine korisnika - učenike osnovnih i srednjih škola, studente, nezaposlene osobe, učitelje te sve zainteresirane građane.  Aktivnosti će se održat u prostorima CISOK-a Slavonski Brod, u ulici Ante Starčevića 5.

Detaljnije informacije o aktivnostima Hrvatskog zavoda za zapošljavnje, Područnog ureda Slavonski Brod u 11. Tjednu cjeloživotnog učenja možete pogledati odabirom poveznice u nastavku:

Aktivnosti Područnog ureda Slavonski Brod u 11. Tjednu cjeloživotnog učenja.pdf

Više o samom Tjednu cjeloživotnog učenja možete pročitati na službenoj web stranici http://cjelozivotno-ucenje.hr/.