Aktivnosti u siječnju u CISOK-u Koprivnica

 I u 2016. godini nastavljamo cikluse aktivnosti za sve osobe koje traže (novi) posao, a posebice mlade koji se po prvi puta susreću s tržištem rada.

Provjerite detaljne termine onoga što smo Vam pripremili klikom na gornju karticu Centri za karijeru - Aktivnosti u Centrima - Koprivnica.


Što? O čemu se radi?
 Garancija za mlade Predavanje je namijenjeno mladim osobama koji se prvi put susreću s tržištem rada. Sudionike ćemo u ovom interaktivnom predavanju upoznati sa svim uslugama i savjetnicima HZZ-a koji će im pomoći na njihovom putu do (prvog) zaposlenja. Također, sudionike ćemo upoznati s paketom mjera Garancija za mlade i istoimenim web portalom, kao i novim portalom e-usmjeravanje.
Kako tražiti posao? Kroz radionicu će korisnici upoznati osnove tržišta rada naše županije, te osnovne korake aktivnog traženja posla, uz naglasak na vlastitoj odgovornosti i pozitivnom stavu u tom procesu. Također će osvijestiti važnost kvalitetno napisanog životopisa i zamolbe za posao (molbe, ponude), te biti upoznati s načinima njihova sastavljanja.
Nakon radionice će sudionici koji to žele, uz pomoć i vodstvo savjetnice, sastaviti svoj životopis, zamolbu i/ili motivacijsko pismo.
 Knjižnični kutak Knjižničari Knjižnice i čitaonice ''Fran Galović'' Koprivnica će u ovoj kratkoj prezentaciji predstavit svoje usluge, literaturu i ostalu knjižničnu građu koja može pomoći građanima koji su u potrazi za (novim) zaposlenjem, posebice prilikom pisanja prijave za posao.
 Kako se predstaviti poslodavcu? Sudionici mogu očekivati interaktivan rad u manjoj skupini, gdje će uz pomoć savjetnice dobiti niz informacija i savjeta o tome kako se što bolje predstaviti poslodavcu prilikom razgovora za posao. Govorit ćemo što sve uključuje dobra priprema za razgovor, te kako ovladati verbalnom i neverbalnom komunikacijom na samom razgovoru.
 Razgovor za posao: igra uloga Radi se o aktivnosti u kojoj sudionici u parovima, uz vodstvo savjetnice, glume situaciju razgovora za posao pri čemu jedna osoba glumi poslodavca, druga sebe, te potom mijenjaju uloge. Cilj aktivnosti je da korisnik osjeti situaciju razgovora za posao iz perspektive oba sudionika, te prođe kroz najčešća pitanja, kako bi se što bolje pripremio za takvu situaciju u stvarnosti.
 Osnovne vještine (poslovne) komunikacije U radionici, kroz niz primjera i vježbi, učimo osnovna pravila komuniciranja u poslovnom svijetu – bilo da se radi o osobnom ili telefonskom razgovoru, te pismenoj komunikaciji e-mailom ili klasičnom poštom.
 

CISOK Koprivnica