CISOK na Sajmu poslova u Slavonskom Brodu

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Slavonski Brod, u četvrtak 16. studenoga 2017. godine u Športskoj dvorani Brod u Slavonskom Brodu održan je jubilarni 10. Sajam poslova Brodsko-posavske županije.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, a pod medijskim pokroviteljstvom Slavonsko-brodske televizije, Soundset Broda i Radio 92 fm-a. Podršku u organizaciji i održavanju Sajma dali su lokalni partneri: Upravni odjel za gospodarstvo Brodsko-posavske županije, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Slavonski Brod, Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije i  CTR Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o. kao i sponzori Sajma Securitas Hrvatska d.o.o. i  Općine Garčin, Gundinci, Nova Kapela i Podcrkavlje.

Sajam je održan s ciljem ostvarivanja direktnog kontakta između poslodavaca i osoba koje traže posao. Na Sajmu su sudjelovala 54 izlagača, a posjetilo ga je oko 1300 posjetitelja. Svečano ga je otvorio župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić, dr.med.vet.

U okviru Sajma su održani Okrugli stol Mjere aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na mjeru Osposobljavanje na radnom mjestu i Radionica Mogućnosti obrazovanja odraslih na području Brodsko-posavske županije.

Štand Profesionalnog usmjeravanja i CISOK-a Slavonski Brod bio je posebno dobro posjećen zbog brojnih korisnih informacija koje su mogli dobiti svi zainteresirani, te zbog mogućnosti pregledavanja ili izrade životopisa i zamolbe. Osim toga je bilo i dosta zainteresiranih studenata i učenika srednjih škola, koji su zatražili savjet ili informaciju o nastavku obrazovanja ili mogućnostima zapošljavanja.