CISOK OSIJEK I ODSJEK ZA PROFESIONALNO USMJERAVANJE I OBRAZOVANJE ZAJEDNO OBILJEŽILI MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

 Savjetnica iz CISOK-a Jagoda Ringel i savjetnica iz Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje Mariana Kuna posjetile su Terapijsku zajednicu udruge „NE-OVISNOST“ gdje su, kroz predavanje i radionicu, korisnicima predstavile usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te razgovarali s korisnicima o njihovim mogućnostima i ograničenjima vezanim uz izlazak na tržište rada.
CISOK savjetnici posjetili su i Stambenu zajednicu udruge „NE-OVISNOST“ gdje su korisnicima predstavili usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

S obzirom da se veliki broj liječenih ovisnika, nakon završenog programa rehabilitacije u terapijskoj zajednici, nalazi pred velikim izazovom prilikom uključivanja u tržište rada, fokus je bio na mjere aktivne politike zapošljavanja, s naglaskom na programe obrazovanja nezaposlenih, samozapošljavanje i javni rad koje korisnici mogu koristiti kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu rada.
Korisnici su podijelili svoja iskustva u svezi zapošljavanja gdje su zaključili kako je još uvijek prisutna velika društvena stigmatizacija od strane poslodavaca i radne okoline te da im najveći izazov predstavlja upravo zaposlenje.