CISOK Split sudjelovao u obilježavanju Tjedna strukovnog obrazovanja

U sklopu Tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju učenici završnih razreda strukovnih programa Srednje škole „Braća Radić“ iz Kaštel Štafilića 06.12. posjetili su CISOK Split, gdje su dobili informacije o tome što nakon  završetka srednjoškolskog obrazovanja, mogućnostima nastavka obrazovanja i izlasku na tržište rada.

   
U istom tjednu, 09.12. u istoj kaštelanskoj srednjoj školi organiziran je Dan otvorenih vrata. Posjetitelji su bili zainteresirani učenici osnovnih škola s područja Kaštela i Trogira u pratnji nastavnika ili stručnih suradnika.
Manifestaciji su pored učenika nazočili predstavnica CISOK-a, Split, Maja Frapporti-Roglić, stručna savjetnica za informiranje i savjetovanje o karijeri, ravnatelji osnovnih škola, voditelji stručnih aktiva poljoprivrede, prehrane i veterine i ravnateljica SŠ Braće Radić.
  
Domaćini su za svoje goste priredili radionice u programima struke: poljoprivrede, prehrane i veterine. Gosti iz osnovne škole imali su prilike vidjeti praktični dio nastave u ovim programima.
Najzanimljivije je bilo u praktičnom dijelu programa prehrane koji je za rezultat imao i dio koji se mogao kušati: zdrave keksiće od zobi i muffine s blitvom. U laboratoriju su imali priliku sudjelovati u simulaciji vulkanske erupcije. U školskom stakleniku osnovci su imali radionicu vegetativnog razmnožavanja.

Održan je i okrugli stol na temu Prednost školovanja u strukovnim programima. Zaključak skupa je da se jedino pravim odabirom srednje škole može utjecati na veći  stupanj zapošljivosti mladih nakon izlaska iz sustava obrazovanja.