CISOK Vukovar održao stručno predavanje mladima

U prostorijama Doma učenika Vukovar 28.07.2016. stručni tim CISOK-a Vukovar održao je interaktivno predavanje pod nazivom “Looking for a job?“, u sklopu projekta „Train to maintain, teach to reach – 21st century competencies“. Time je nastavljena dugogodišnja suradnja Europskog doma Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Vukovar (CISOK) Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar na području rada s mladima.
Domaćin i organizator međunarodne razmjene mladih, na kojoj je sudjelovalo 48 sudionika iz 6 partnerskih zemalja: Osmijeh za osmijeh (BiH), PeP Pirot (Srbija), Onestin (Rumunjska), Go On (Ukrajina), Y.E.S. (Rumunjska), Campus15 (Njemačka), OI Remizijana (Srbija), i EDVU (Hrvatska), bio je Europski dom Vukovar. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije kroz program Erasmus+.
Tijekom dva tjedna trajanja projekta učenici su bili uključeni u različite aktivnosti s ciljem stjecanja i razvoja vještina i kompetencija 21. stoljeća, koje će im, nakon završetka redovnog školovanja, značajno povećati mogućnost za pronalaženje željenog zaposlenja.
Ovom prilikom, u svrhu potrebe smanjenja nezaposlenosti mladih, ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u drugim partnerskim zemljama, stručni tim CISOK-a Vukovar je kroz stručno predavanje sudionicima prenio znanja o potrebnim ključnim vještinama prilikom zaposlenja, vještinama pisanja životopisa i motivacijskog pisma, te vještinama predstavljanja poslodavcu na intervjuu. Sudionici predavanja su aktivno sudjelovali u različitim aktivnostima kojima su ih predstavnice CISOK-a Vukovar provele kroz korake prijave za posao.