CISOK Zadar na Sajmu poslova

Sajam poslova Zadarske županije održao se 24.10.2014 u prostorima zadarskog Arsenala. Među izlagačima je bio velik broj poslodavaca, brojne srednje strukovne škole, Sveučilište u Zadru, razna učilišta i institucije.
 

Priliku za direktan kontakt s poslodavcem treba znati iskoristiti što su prepoznali i naši korisnici koji su nekoliko dana prije Sajma sudjelovali na radionici  "Sajam poslova - kako se predstaviti u dvije minute". Dobar odaziv i pozitivne povratne informacije korisnika potaknule su nas da navedenu radionicu ponovimo u studenom.

Termin potražite u programu http://www.cisok.hr/UserDocsImages/Zadar/ZD_Vijesti/Aktivnosti STUDENI.pdf

Na Sajmu smo kroz ugodno druženje razmjenili informacije s drugim sudionicima kao što je Razvojna agencija Zadra, Obrtnička komora Zadar, Sveučilište u Zadru, učilišta, te srednje strukovne škole. Izmjenili smo iskustva s poslodavcima i upoznali se s njihovim potrebama i zahtjevima koje imaju od potencijalnih radnika. Nezaposlene smo informirali o radionicama za nadolazeći mjesec, ponuđenim aktivnostima i vrstama informacija koje mogu dobiti u CISOK-u. Pored direktne komunikacije s učenicima, postignute su i nove/stare suradnje na razini škole vezane za profesionalno usmjeravanje kao i suradnje tj. aktivnosti namijenjene studentima.

Sudjelovali smo i na okruglom stolu "Obrazovanjem i cjeloživotnim učenjem do izlaza iz dugotrajne nezaposlenosti". Okrugli stol organizirao se u okviru projekta "Obrazovanje za zapošljavanje radnika u višku i dugotrajno nezaposlenih" koji financira Europska unija temeljem sporazuma o izravnoj dodjeli sredstava između Ministarstva rada i mirovinskog sustava i HZZ-a. Cilj okruglog stola je bio nezaposlenim osobama osvjestiti potrebu za cjeloživotnim učenjem i motivirati ih na uključivanje u razne formalne i neformalne programe obrazovanja kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu rada. CISOK Zadar je kao mjesto za cjeloživotno učenje prikazao na koji način doprinosti spomenutom cilju uz izlaganja ostalih sudionika kao što je Gradska knjižnica Zadar, Algebra i Sveučilište u Zadru.

Dio atmosfere možete provjeriti na linku fotogalerije portala ezadar http://www.ezadar.hr/clanak/arsenal-7-sajam-poslova-u-zadru
 

Ako niste bili u mogućnosti posjetiti ovogodišnji Sajam poslova, pozivamo Vas da navratite u CISOK i saznate više informacija koja Vam mogu biti od pomoći u aktivnom traženju posla.


Vidimo se u CISOK-u Zadar!