CISOK Zadar u srpnju

Dragi korisnici,

U mjesecu srpnju donosimo Vam nekoliko obavijesti i novi program radionica.
 
Prelazimo na ljetno radno vrijeme, te smo u periodu od 01. srpnja - 31. kolovoza za vas otvoreni od
08-16:00 sati
 
U suradnji s Edicom Zadar, obnovili smo naš Europski kutak sa zanimljivim brošurama, letcima i vodičima koji vam mogu pomoći u vašem boljem razumjevanju funkcioniranja Europske unije te ostvarivanju prava kao europski građanin. Saznajte koja su vaša prava kao radnik, student ili nezaposlena osoba koja traži posao.
 

Iz srpanjskog programa za Vas izdvajamo radionicu "HZZ portal - svakodnevna podrška u traženju posla" na kojoj možete naučiti služiti se internet portalom HZZ-a i kako pristupiti informacijama kao što su slobodna radna mjesta, usluge i savjeti za traženje posla, ostvarivanje prava kao nezaposlena osoba te zapošljavanje u inozemstvu. Uz praktične vježbe i savjete, počnite koristiti dostupne publikacije, obrasce, materijale za pisanje molbe i životopisa i unaprijedite vašu potragu za poslom. 

             Stoga, ako ste.... 
  • Mlada osoba koji izlazi iz sustava obrazovanja i želi se informirati o mogućnostima usavršavanja, slobodnim radnim mjestima, ostvarivanju prava (mjere i poticaji)
  • Dugotrajno nezaposlena osoba koja želi usvojiti osnovne informatičke vještine u pretraživanju slobodnih radnih mjesta
  • Tražitelj zaposlenja s ciljem pronalaska informacija o samozapošljavanju, zapošljavanju u inozemstvu 
  • Nezaposlena osoba koja želi unaprijediti vještine aktivnog traženja posla
             ....prijavite se već danas!


Prijavu na radionicu možete ostvariti putem:

Telefona 023/311-949
E-maila cisok-zadar@hzz.hr
Osobnim dolaskom na adresu Polačišće 3 (nasuprot TC Relja)
 

KADA? RADIONICA
06.07.
10h
„Kako otkriti što znam i želim raditi?“
Stekli ste određeno zvanje, imate zanimanje (ekonomist, računalni tehničar, kuhar...). Što sve znate? Što i gdje možete raditi? Prepoznajte svoj potencijal i pronađite posao koji vam odgovara.
07.07.
10h
„Kako istraživati tržište rada i pronaći posao?“
Gdje se objavljuju natječaji? Tko vam sve može pomoći u traženju posla? Ako ne možete nabrojiti više od 4 načina traženja posla onda je ovo radionica za Vas.
Svake
srijede u
10h
„Pisanje molbe i životopisa“
Pronašli ste zanimljiv oglas ili se želite samoinicijativno predstaviti poslodavcu? Kvalitetno napisan životopis i molba su prvi korak u aktivnom traženju posla. Prikažite svoje obrazovanje, radno iskustvo i sposobnosti na jednostavan i učinkovit način.
Svakog
četvrtka u
10h
„Intervju za posao“
Kako se pripremiti za intervju? Koja su najčešća pitanja poslodavca te kako na njih odgovoriti? Pripremite se za intervju i pokažite da ste upravo vi pravi kandidat za željeno radno mjesto.
13.07.
10h
„Prijavljivanje na natječaj putem e-maila“
Sve više poslodavaca navodi e-mail kao kontakt i način prijave. Što napisati u naslovu, a što u tekstu e-maila? Ostavlja li vaše korisničko ime profesionalan dojam na poslodavca? Uz pomoć konkretnih primjera naučite korisne fraze te poboljšajte svoje vještine poslovnog komuniciranja.
 
14.07.
13h
"Poduzetništvo, je li to za mene?"
Saznajte kako razraditi poduzetničku ideju, te koje karakteristike čine dobrog poduzetnika.
17.07.
10h
„HZZ portal – svakodnevna podrška u traženju posla“
Naučite se služiti internet portalom HZZ-a i kako pristupiti informacijama kao što su slobodna radna mjesta, usluge i savjeti za traženje posla, ostvarivanje prava kao nezaposlena osoba te zapošljavanje u inozemstvu. Koristite dostupne publikacije, obrasce, materijale za pisanje molbe i životopisa i unaprijedite vašu potragu za poslom.
20.07.
10h
„Imate samo jednu priliku za ostavljanje prvog dojma“
Koliko pažnje tijekom razgovora posvećujete neverbalnoj komunikaciji? Imate li razrađenu taktiku predstavljanja poslodavcu? Na ovoj radionici naučite „pročitati“ poslodavca i ostavite dojam idealnog radnika u željenoj firmi. 
24.07.
10h
„Volontiranjem do posla!“
Saznajte više o tome kako postati volonter i različitim načinima volontiranja. Informirajte se o prednostima volontiranja koje mogu povećati vaše mogućnosti za zapošljavanje
27.07.
10h
 „Europass životopis“
Ako razmišljate o mogućnostima zapošljavanja u inozemstvu, Europass je forma životopisa prihvaćena u većini zemalja Europske unije. Predstavite inozemnom poslodavcu Vaše vještine i kvalifikacije na djelotvoran i razumljiv način.