CISOK ZAGREB: podrška učenicima 8.razreda u odabiru srednje škole

Za roditelje smo pripremili interaktivno predavanje Kako pomoći osmašima? Cilj je  roditelje informirati o važnosti osvještavanja profesionalnih kompetencija (vrijednosti, interesi, osobine, sposobnosti), ali i najčešćim pogreškama pri biranju srednje škole. Roditelji će moći pogledati strukturu srednjeg školstva u RH, upoznati se s uvjetima upisa te doznati koja su zanimanja manje i više tražena na tržištu rada.

Za učenike organiziramo radionicu Hoću znati kako odabrati! u kojoj učenike detaljnije upoznajemo s važnošću uvažavanja vrijednosti, interesa, sposobnosti, zdravlja, osobina kao i zapošljivosti zanimanja prilikom odabira srednje škole. Kroz interaktivne vježbe učenici će se upoznati s kompleksnošću donošenja takve odluke te će imati priliku dodatno razmisliti o svojim sposobnostima i interesima.

Uz navedene aktivnosti, u našem Centru učenici mogu riješiti računalni program Moj izbor pomoću kojeg mogu ispitati svoje interese i upoznati se sa velikim brojem zanimanja.
 
Iskoristite mogućnosti koje vam se pružaju u našem Centru kako bi na temelju relevantnih informacija lakše donijeli odluku o upisu u srednju školu. Vrijeme i mjesto održavanja gore navedenih aktivnosti možete naći ovdje