CISOK ZAGREB: posjet delegacije Europskog parlamenta

Tijekom dvodnevnog posjeta Hrvatskoj, delegacija Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta sastala se sa ministrom rada i mirovinskog sustava mr.sc. Markom Pavićem http://www.mrms.hr/ministar-pavic-s-predstavnicima-odbora-za-zaposljavanje-i-socijalna-pitanja-europskog-parlamenta/ , posjetila Središnji ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i CISOK.

Članovi delegacije su bili jako zainteresirani čuti više o uslugama i aktivnostima CISOK-a od savjetnica ali i od korisnika. Stoga su im se predstavili učenici OŠ Zapruđe i maturanti Gimnazije Lucijana Vranjanina. Prošlogodišnji „osmaši“ i budući studenti su pričali o svojim iskustvima sa uslugama profesionalnog usmjeravanja. Adam, Gabrijela i Fran su predstavili Dan karijera u OŠ Zapruđe na kojoj CISOK već tradicionalno godinama sudjeluje. Pričali su o svojim iskustvima i potrebama za usmjeravanjem, pomoći da odaberu školu koja će najbolje zadovoljiti njihove potrebe. Maturanti Viktor, Anamarija i Marko su predstavili CISOK-ove usluge grupnog i individualnog savjetovanja koje su koristili i kako je razgovor sa stručnjakom utjecao na njihova promišljanja o daljnjem smjeru školovanja.
     


Delegati su željeli znati više o njihovim planovima za budućnost, što im utječe na odabir zanimanja te imaju li interes za odlazak u inozemstvo.

Druženje je proteklo u vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi, sa vrlo aktivnim mladim sugovornicima kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Također se  zahvaljujemo OŠ Zapruđe i Gimnaziji Lucijana Vranjanina na suradnji.