Counselling methods for fighting youth unemployment

U Zagrebu se 9. i 10 lipnja 2014. godine održao Euroguidance Prekogranični seminar na temu „Counselling methods for fighting youth unemployment“. Seminar je organizirao Euroguidance centar u Hrvatskoj, koji djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Na ovogodišnjem seminaru je sudjelovalo preko 60 stručnjaka za profesionalno usmjeravanje iz ukupno 11 europskih zemalja. Tijekom dvodnevnog rada i kroz setove radionica, savjetnici su razmjenjivali iskustva i raspravljali o novim pristupima u rješavanju gorućeg pitanja nezaposlenosti mladih.

Zagrebački CISOK sudjelovao je na seminaru s radionicom Know Yourself Before Choosing Your Career Path predstavljajući savjetnicima iz Hrvatske i drugih zemalja svoj rad s učenicima završnih razreda srednje škole. Stručnjaci sudionici su bili zadovoljni materijalima korištenima u radionici i razmjenom iskustava. Također im se svidio koncept rada Centra za koji vjeruju da odgovara potrebama modernog tržišta rada. Detalje o prekograničnim seminarima možete pogledati ovdje  .