Dan karijera u OŠ Zapruđe

Dan karijera održava se 15.listopada u okviru međunarodnog Erasmus+ projekta „Inspiring studies and future career“ u kojem sudjeluje Osnovna škola Zapruđe. U sklopu ovog projeka učenici su uključeni u razne aktivnosti koje im omogućuju jačanje kompetenecija za izbor zanimanja. Neke od aktivnosti su i razmjena učenika i učitelja škola zemalja partnera- Estonije, Finske, Španjolske i Njemačke.

Sutrašnjim Danom karijera učenici će, putem predstavljanja predstavnika pojedinih škola i fakulteta, dobiti bolji uvid u programe srednjih škola u Hrvatskoj te načine upisa u željene programe. Cilj događanja je usmjeriti učenike na ranije informiranje pri odabiru srednje škole, tako da su različitim aktivnositma obuhvaćeni učenici od 5. do 8. razreda. Također, ovakvom manifestacijom se učenicima nastoji omogućiti da uoče poveznice između školskog gradiva i svojeg budućeg zanimanja.

Nakon nekoliko provedenih aktivnosti u suradnji s učenicima ove škole, CISOK sudjeluje na događanju s dvijema radionicama - Olakšaj si učenje i Hoću znati kako odabrati.

Veselimo se druženju!