Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije

 Na Trgu Gaje Bulata u Splitu 13. svibnja 2017. održan je „Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije 2017.“. Sudjelovale su sve škole naše županije sa svojim informativnim štandovima, ali i popratnim zabavnim programom za koji su bili zaduženi njihovi učenici. Bila je to prilika da budući srednjoškolci dobiju korisne informacije kako bi se odlučili, riješili nedoumice ili učvrstili svoju želju o upisu u jednu od naših srednjih škola.

Manifestaciju je organizirao Upravni odjel za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa splitskim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Hrvatskom gospodarskom komorom i županijskom Obrtničkom komorom.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kao dugogodišnji partner  je pozvan da predstavi učenicima i njihovim roditeljima svoje usluge i mogućnosti. Tom prilikom je savjetnica iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri informirala o mogućnostima koje Centar i Zavod nude. Isto tako posebno je informirala roditelje i učenike o deficitarnim zanimanjima u našoj Županiji.