Delegacija iz Estonije u studijskom posjetu Regionalnom uredu Split

 Nacionalna delegacija Estonskog javnog zavoda za zapošljavanje 5. i 6. lipnja boravila je u dvodnevnom studijskom posjetu HZZ-u Regionalnom uredu Split. Članovi delegacije bili su: Livia Laas, nacionalna koordinatorica za Garanciju za mlade, te Irina Tšigir, Katrin Jaanimägi i Karin Pulst, specijalistice za informiranje o karijeri.

     

Kroz raznovrsne aktivnosti tijekom dva dana posjeta, gošćama je predstavljena organizacijska struktura, ciljevi i zadatci, te radni procesi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U skladu s glavnim profesionalnim interesima članova delegacije, naglasak je stavljen na aktualne trendove zapošljavanja mladih u Hrvatskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, te rad CISOK centara, Centara za mlade i Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje u cilju prevencije nezaposlenosti mladih, te poboljšanja zapošljivosti mladih.

Bilo je mnogo formalnih i neformalnih prilika za bilateralnu razmjenu informacija, iskustava i primjera dobre prakse, koje su bile podjednako zanimljive i korisne i gostima, i domaćinima. Gosti su nazočili i dvjema grupnim aktivnostima s korisnicima u CISOK-u.