Dodali smo još jedan dio Karijernoj slagalici učenika I. osnovne škole Varaždin

Radionicu po radionicu i došli smo do trećeg, ujedno i zadnjeg dijela Karijerne slagalice – ciklusa radionica za darovite učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola. Prvi ovakav ciklus radionica u CISOK-u Varaždin pohađali su učenici I. osnovne škole Varaždin.
Na radionicama se raspravljalo o tome što je to CISOK i čime se u CISOK-u bavimo. Izrađivali smo plakate o CISOK-u na temelju čega smo otkrili da učenici CISOK vide kao mjesto koje je otvoreno prema svima, koje pruža brojne informacije i potiče na produciranje ideja o karijeri. Time smo zaslužili logo otvorene knjige i žarulje koja svijetli. Tijekom radionica raspravljali smo o tome što je karijera i na temelju čega donosimo odluke o svojoj karijeri. Bilo je tu čak i domaćih zadaća: učenici su intervjuirali svoje roditelje i njima bliske osobe o njihovim zanimanjima. Na taj način smo saznali što rade informatičari, diplomirani inženjeri strojarstva, odvjetnici, suci, profesori klavira i trgovci. Utvrdili smo da neke osobe svoje zanimanje ne bi mijenjale unatoč tome što možda nisu zadovoljne plaćom koju primaju, a bilo i onih koji svojim zanimanjem više nisu toliko zadovoljni kao na početku. Učenici su također bili potaknuti na promišljanje o svom budućem zanimanju. Kako bi dobili određene smjernice o tome, razgovarali su sa savjetnicama u CISOK-u te riješili program profesionalnog usmjeravanja Moj izbor. Kako nam je bilo možete dodatno pogledati na fotografijama na stranicama I. osnovne škole Varaždin: http://os-prva-vz.skole.hr/?news_hk=1&news_id=277&mshow=290#mod_news  .
Sudjelovanje CISOK-a u slaganju karijerne slagalice ovih učenika za sada je završilo. No, njihova karijerna slagalica ovime nije završena. Na svakome od učenika je da nadalje pomno traži preostale dijelove te procjenjuje uklapaju li se oni u njegovu karijernu slagalicu, a ukoliko u tome ponovo zatrebaju pomoć, vrata CISOK-a su otvorena.
 
Stručni tim CISOK-a Varaždin