Dodijeljene diplome polaznicima „EU škole“

 Prva generacija nezaposlenih osoba - polaznika „EU škole“, programa obrazovanja za upravljanje programima i projektima financiranim iz EU bespovratnih sredstava, dobila je diplome o završenom programu edukacije 26. svibnja na maloj prigodnoj svečanosti u splitskom CISOK-u. „EU škola“ održana je u CISOK-u od 15. do 24. travnja u organizaciji agencije „RERA“, javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, u suradnji s HZZ-om Područnim uredom Split, a završilo ju je dvadeset i četvero polaznika.


Diplome je sudionicima dodijelio Srećko Radnić, pomoćnik ravnatelja i voditelj Odjela za regionalni razvoj „RERA-e“, koji ih je, uz čestitke, i potaknuo da stečeno znanje što prije upotrijebe u praksi, te im u tome obećao svu pomoć ove javne ustanove. Jelena Petrov, savjetnica „RERA-e“ i predavačica „EU škole“, pozvala je prisutne da dođu u „RERA-u“ na savjetovanje  o svojim projektima i projektnim idejama. U ime HZZ-a, „RERA-inog“ partnera u ovom projektu obrazovanja nezaposlenih, svečanosti je nazočila Lorena Meštrović, rukovoditeljica Odsjeka posredovanja i pripreme za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog Ureda Split.


Na neformalnom druženju nakon dodjele moglo se čuti da je većina polaznika u posljednjih mjesec dana, koliko je prošlo od završetka „EU škole“, stečena znanja već počela primjenjivati u praksi. Neki su se od njih angažirali na pripremi projekata u udrugama, neki na poslovima javnih radova, neki su otpočeli s volonterskim radom, a neki su dobili ponude za rad na projektima u inozemstvu.

Iz toga se može zaključiti da  značaj ovog partnerskog projekta HZZ-a i  „RERA-e“ nije samo u povećanju radnih kompetencija nezaposlenih, već i u tome što ih je sudjelovanje u programu obrazovanja ovakvog tipa potaklo na veći osobni angažman u radu na povećanju svoje zapošljivosti, stjecanju radnog iskustva i aktivnom stvaranju svojih poslovnih prilika.