Dodjela uvjerenja o položenom završnom ispitu iz znanja stranog jezika

 Uvjerenja o položenom završnom ispitu iz znanja stranih jezika - engleskog, njemačkog i talijanskog uručena su 4. ožujka 2019. g u prostorijama CISOK-A a u Bjelovaru 31 polazniku/ici, koji su svoje obrazovanje završili krajem veljače ove godine. Na položenom ispitu polaznicima su čestitali v.d. predstojnik HZZ-a Bjelovar Nenad Martinovski te Marko Žiger iz Škole stranih jezika Žiger.
 

Zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar time je opravdao sredstva uložena u intenzivne tečajeve stranih jezika – engleskog, njemačkog i talijanskog – za sve polaznike koji su svakodnevno od sredine studenoga 2018. pohađali nastavu. Program učenja stranih jezika, stupanj A2, realiziran je u suradnji sa Školom stranih jezika Žiger u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Bjelovaru.  
Tečaj intenzivnog učenja stranih jezika, koji je u Bjelovaru počeo sredinom studenoga 2018. a završio krajem veljače 2019., upisalo je 40-tero polaznika/ica iz evidencije nezaposlenih grada Bjelovara, a od toga 31 nezaposlena osoba je položila završni ispit pred komisijom. Obrazovanje do stupnja A2 obuhvaćalo je 4 modula od ukupno 280 sati nastave.
Programi učenja stranih jezika temeljeni su na Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ) Vijeća Europe, koji utvrđuje šest stupnjeva znanja: A1, A2, B1, B2, C1 i C2.
Nakon Bjelovara u ožujku će biti održani ispiti iz znanja engleskog i njemačkog jezika razina A2 za polaznike nastave u Daruvaru.