Događanja CISOK-a Zadar u ožujku

"Mogu i želim unaprijediti svoje znanje i vještine" stoji u ovogodišnjem pozivu Foruma za slobodu odgoja koji treći put za redom organizira projekt "Proljetna škola poduzetnosti - program obuke i podrške mladima za uspješnije zapošljavanje" s ciljem osnaživanja mladih iz tri županije u području poduzetnosti  i pokretanja vlastitog posla.

Ugostili smo sudionike škole u dijelu programa koji se odnosi na razvoj kompetencija vezanih za poduzetništvo te je bila organizirana prezentacija o mogućnostima samozapošljavanja mladih putem potpora koje se mogu ostvariti preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Prezentaciju je vodila Višnja Perin, voditeljica Odjela za profesionalno usmjeravanje PU Zadar i Vesna Perović, savjetnica na Odsjeku aktivne politike zapošljavanja. Također je održano i predavanje o socijalnom poduzetništvu na kojem je Tijana Bogdanović dala primjer pozitivne prakse uspješnih poduzetničkih ideja udruge Roda.

 

Biti poduzetnikom pokazalo se zanimljivo i učenicima srednje Poljoprivredne škole Stanka Ožanića koji su uključenjem u program SEECEL (Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe) posjetili CISOK u sklopu radionice "Poduzetništvo, je li to za mene?". Budućim poljoprivrednim tehničarima i nutricionistima bile su korisne informacije o mogućnostima pokretanja vlastitog posla, koje su odlike dobrog poduzetnika te na koji način promišljati o poduzetničkoj ideji.
 

 

 
U ožujku smo počeli aktivno provoditi i program poticanja ranog profesionalnog razvoja sa učenicima šestih i sedmih razreda osnovnih škola. Kroz samostalan rad i našu asistenciju, učenici upoznaju različita zanimanja te izrađuju prikladne plakate ili power point prezentacije pojedinih zanimanja koje izlažu u svom razredu. Cilj je osvjestiti proces odabira zanimanja te na vrijeme potaknuti učenike da istražuju različite profesije kako bi kasnije lakše donijeli svoju oluku o odabiru željene škole. 
 
 

 
Organizirali smo tri predavanja za roditelje "Odabir škole - kako roditelji mogu pomoći?". CIlj predavanja je upoznati roditelje s elektronskim postupkom upisa djeteta u školu, načinom bodovanja, važnim faktorima za odabir srednje škole kao i pogreškama koje se mogu dogoditi pri izboru zanimanja. Zbog iskazanog interesa, radionice planiramo održavati i u travnju. 
 

Uskoro krećemo s aktivnostima za travanj te vas pozivamo da i dalje pratite naš program i sudjelujete na organiziranim radionicama.

Vidimo se u CISOK-u Zadar!