Europski dan poslova


Europski dani poslova su dinamični događaji koji se svake godine organiziraju diljem Europe s ciljem da se na jednom mjestu, u direktnom kontaktu nađu osobe koje traže zaposlenje i poslodavci.

Fokus Dana poslova se razlikuje s obzirom na sredinu u kojoj se organiziraju ali svi imaju za cilj poticanje mobilnosti u Europi i, naravno, smještanje pravog kandidata na pravo radno mjesto.

Nakon uspješnog prvog Europskog dana poslova u Hrvatskoj koji je u listopadu održan u Zagrebu, Hrvatski zavod za zapošljavanje i EURES Hrvatska ove godine organiziraju još jedan Europski dan poslova u Splitu pod nazivom "Split the Jobs".
U fokusu će biti poslovi na hrvatskom i europskom tržištu rada s naglaskom na ugostiteljstvo, turizam i sezonsko zapošljavanje.
Održati će se 21. ožujka 2014. u prostorijama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu (Cvite Fiskovića 5, Split) od 11.00 do 17.00 sati.

Kako bi Europski dani poslova bili dostupni što većem broju ljudi, organiziraju se Europski online dani poslova, koji povezuju poslodavce i posloprimce u virtualnom svijetu. Na taj način biti će organiziran i ovaj Europski dan poslova u Splitu. Na licu mjesta odvijati će se prezentacije inicijativa za mlade te o mogućnostima života i rada u drugim članicama EU koje će svi zainteresirani moći pratiti i online na http://www.europeanjobdays.eu/.

Ako niste u mogućnosti događaj pratiti putem interneta od kuće dođite u CISOK Šibenik.

Prezentacije koje će se održavati u sklopu Europskog dana poslova "Split the jobs" u Splitu pratiti ćemo u prostorijama CISOK-a Šibenik. Izravno ćemo se uključiti u online prijenos (livestreaming) te, ukoliko ste zainteresirani moći ćete putem interneta stupiti u direktan kontakt sa EURES savjetnicima iz drugih država članica EU (live-chat).

Prije nego se uključimo u online prijenos u CIOSK-u će se održati radionica "Prvi korak prema zapošljavanju u EU" na kojoj ćemo se posvetiti pripremanju prijavnih dokumenata koje većina poslodavaca traži prilikom prijave na natječaje za radna mjesta; životopisa i zamolbe za zaposlenje.

 


Pridružite nam se i saznajte korisne informacije o uvijetima života i rada u EU iz prve ruke.

Stručni tim CISOK-a Šibenik