Europski dani poslova “Split the Jobs” u Splitu

Hrvatski zavod za zapošljavanje i ove godine priprema Sajmove poslova koji će se održati u dvije faze – proljetnoj i jesenskoj. U proljetnom dijelu održat će se sedam sajmova u sedam gradova, koji počinju 5. ožujka u Rijeci, i završavaju 27. ožujka u Krapini. Specifičnost Sajma planiranog 21. ožujka u Splitu jest europska komponenta događaja – naime, kao i u listopadu 2013. godine u Zagrebu, ovaj put u Splitu - HZZ i EURES Hrvatska organiziraju Europski dan poslova pod nazivom “Split the Jobs”.

Svrha ovog događaja je mladim tražiteljima zaposlenja pružiti informacije o EURES inicijativama, kao i mogućnostima koje postoje na europskom tržištu rada. Mlade nezposlene osobe i oni zainteresirani za sezonsko zapošljavanje u ugostiteljstvu i turizmu imat će priliku predstaviti se poslodavcima i EURES savjetnicima iz osam država članica EU. Osim direktnog kontakta i mogućnosti informiranja o tržištima rada drugih država članica EU, kroz cjelodnevno događanje bit će organizirana „on site“ prezentacije o uvjetima rada i života u pojedinim europskim državama, inicijativama Europske komisije koje potpomažu mobilnost, prezentacije drugih europskih mreža koje se bave pitanjima mobilnosti i on-line komunikacijski elementi – livestreaming (direktni prijenos) i live-chat sa EURES savjetnicima iz drugih država članica EU.
 
Cjelodnevni događaj s početkom u 11.00 sati i završetkom u 17.00 sati moći se se pratiti na http://www.europeanjobdays.eu/split , gdje će biti dostupan i raspored događanja. 

Svi zainteresirani koji žele pratiti događanja a nisu u mogućnosti osobno nazočiti događaju, mogu se u priključiti i uživo pratiti program u CISOK centru Zadar putem direktnog prijenosa i koristiti live-chat sa EURES savjetnicima iz drugih država članica EU.