Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju organizira Europska komisija u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu (European Training Foundation) a s ciljem ukazivanja na važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Obilježavanje tjedna počinje 05. prosinca uvodnom priredbom u Bruxellesu, a završava 09. prosinca.
Diljem Europe će se u tom tjednu održati niz događaja za promociju strukovnog obrazovanja kao prvog izbora u obrazovanju te široj publici (roditeljima, učenicima, tvrtkama i zainteresiranoj javnosti) predstaviti pozitivna iskustva i mogućnosti u sklopu istog.
Cilj je inspirirati i potaknuti sve na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji su odskočna daska za uspješne karijere. Do sada prijavljene događaje diljem Europe možete pronaći ovdje.

U Šibensko-kninskoj županiji obilježavanju ovog Tjedna pridružile su se strukovne škole, a više o školama možete pronaći na sljedećim linkovima:

CISOK Šibenik će u sklopu obilježavanja Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju održati radionicu "Izlazak na tržište rada" učenicima završnih razreda Srednje škole Lovre Montija u Kninu.


 
 Stručni tim CISOK-a Šibenik