Festival znanosti u CISOK-u Zadar

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. s ciljem da se učenicima, studentima i ostalim građanima približi znanost kao osnovni pokretač tehnološkog napretka kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti te motiviraju mladi ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. 

U suradnji s Odjelom za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru u CISOK–u su održane radionice „Otkrij…znanstvenika u sebi“ za učenike osnovnih i srednjih škola. Naši gosti Festivala znanosti su bili učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića i OŠ Šime Budinića. Upoznali su se sa zanimanjem (morski) biolog – znanstvenik, saznali koji su to interesi koji pokreću istraživače, i procijenili vlastite interese. Gostujući predavači su ih upoznali s opremom koju koriste u svojim istraživanjima te čarima koje kriju morske dubine, dok su najmlađi gosti imali priliku kroz lupu mikroskopa samostalno upoznati i proučiti djelić morskih tajni.

Zahvaljujemo našim gostima predavačima koji su na zanimljiv i praktičan način svoje zanimanje približili budućim znanstvenicima i istraživačima, a u nastavku pogledajte dio atmosfere.