Gostovanje CISOK-a Zadar na okruglom stolu "Uzroci neravnoteže tržišta rada - stajalište nezaposlenih"

Kako je jedan od smjerova razvoja CISOK-a uspostava suradnje sa jedinicama lokalne uprave i samouprave, jučer smo u HGK, Županijskoj komori Zadar sudjelovali na okruglom stolu  "Uzroci neravnoteže tržišta rada - stajalište nezaposlenih" organiziranog u sklopu EU projekta "PoTRaGA".

Projekt "PoTRaGA", pod vodstvom grada Zadra, nastao je kao tendencija da se pomogne mladim ljudima sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem u njihovom jačanju i osnaživanju na tržištu rada.
U sklopu projekta predviđena je edukacija za grafičke dizajnere i web dizajnere te izrada poduzetničkog portala sa informacijama o poduzetništvu i samozapošljavanju.

Uz predstavnike grada Zadra, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Razvojne agencije Zadra, HGK-a te mladih nezaposlenih i CISOK je dao svoj doprinos u razmjeni iskustava i informacija kada je riječ o zapošljavanju mladih.

Razmišljanja prisutnih išla su u smjeru kako mladi nemaju dovoljno razvijene vještine aktivnog traženja posla i načine prezentiranja vlastitih sposobnosti, znanja i vještina.
Samoinicijativni odlasci kod poslodavca, kvalitetno predstavljanje i pozitivan stav su odlike aktivnog traženja posla a projekt poput "PoTRaGE" i rad sa mladima u CISOK-u je jedan od načina razvoja navedenih vještina.

Idući okrugli stol namijenjen je otvaranju dijaloga i razmjeni iskustava sa poslodavcima koji će biti uključeni kroz projekt "PoTRaGA" te smo pozvani na daljnju suradnju.