Hrvatska volontira 2015 i CISOK Zadar

Dobro je za tebe, dobro je za druge. VOLONTIRAJ!
 
S ovim riječima može se opisati ovogodišnja manifestacija Hrvatska volontira 2015 koja će se održati od 18. do 23. svibnja 2015., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i firmi koje će kroz različite javne akcije promovirati volontiranje. Kampanjom se nastoji podsjetiti na činjenicu koliko dobroga volontiranje može donijeti svakom pojedincu i zajednici u kojoj živimo. Volontiranjem stječemo vještine koje su nam potrebne za aktivno sudjelovanje u društvenom životu, razvijamo profesionalne kompetencije, te u konačnici kroz osobni razvoj ostvarujemo veće šanse za zapošljavanje. 
 

CISOK Zadar pripremio je dvije aktivnosti s kojima se priružujemo ovim vrijednim ciljevima.

20.05.2015. 
"Podijelimo znanje" - Volonteri kao podrška nezaposlenima u pisanju životopisa na računalu

Volonteri će individualno raditi s nezaposlenim osobama, pomoći im u pisanju životopisa na računalu, pokazati kako pronaći slobodna radna mjesta objavljena na internetu te ih ohrabriti da nastave razvijati svoje vještine na računalu kako bi povećali svoje šanse za zaposlenje.

Predviđeni termini: 
  • 10 - 12 sati
  • 15 - 17 sati                                                                                                                                                                      
21.05.2015 
"Volontiranjem do posla"
16:00 sati


Prezentacija "Volontiranjem do posla"  već se godinu dana održava u sklopu redovnih mjesečnih programa s ciljem promoviranja volontiranja kroz projekt B.Hive. Na prezentaciji možete saznati zašto je dobro volontirati, koje su prednosti volontiranja, koje vještine možemo steći pri tome, te kako volonterskim angažmanima možete ostaviti dobar dojam kod poslodavca.
 
Na aktivnosti se možete prijaviti putem e-maila na cisok-zadar@hzz.hr, telefonom na 023/311-949 ili nas potražite na adresi Polačišće 3 (nasuprot TC Relja).

Pozivamo sve volontere i zainteresirane građane da nam se pridruže u promicanju kulture volontiranja jer ZAJEDNO JE LAKŠE!