Imaju li bivši osuđenici u Hrvatskoj priliku za – „restart“?

Ovom prigodom predstavljeni su i rezultati dvogodišnjeg pilot-projekta Lige za prevenciju ovisnosti,  partnera Centra za socijalnu skrb Split i udruga ANST 1700 iz Splita te Udruga mladih „Mladi u EU“ iz Šibenika, pod nazivom „RESTART – resocijalizacijom do prevencije“.
 
Svrha ovog projekta je smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti bivših osuđenika na području Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije te unaprjeđenje njihovih osobnih kapaciteta u svrhu lakše društvene integracije. S aspekta povećanja prilika za zaposlenje osoba nakon odsluženja zatvorske kazne, vrijedno je spomenuti i da je u sklopu projekta izdan priručnik za bivše osuđenike „Restart! Ponovno na tržištu rada“.
Na okruglom stolu aktivno je sudjelovala i Maja Frapporti-Roglić, savjetnica iz splitskog CISOK-a, prikazavši aktualnu ulogu CISOK-a u aktivaciji i poboljšanju zapošljivosti općenito teže zapošljivih osoba, te predloživši i neke nove načine suradnje CISOK-a Split s ostalim dionicima na području resocijalizacije bivših osuđenika.