Jesen u zagrebačkim Centrima

 
Tijekom rujna u CISOK centrima u Zagrebu bilo je dinamično i naši korisnici su mogli birati između velikog broja raznovrsnih aktivnosti.

Početkom rujna, povodom Dana pismenosti korisnici su mogli uz pomoć savjetnica Centra provjeriti jezičnu ispravnost svojih životopisa i zamolbi. Usput su imali priliku riješiti i online test hrvatskog jezika. Održane su prve radionice Upoznaj sebe i odaberi karijeru namijenjene učenicima završnih razred srednjih škola koji su neodlučni oko odabira fakulteta. U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja organizirali smo Dan otvorenih vrata na temu „Mogućnosti cjeloživotnog učenja kroz volontiranje“. Također su održani i prvi sastanci sa stručnim suradnicima osnovnih škola kako bih ih se upoznalo s novim uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odnosno Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri. EURES savjetnica Patricija Kezele održala je prezentaciju o mogućnostima zapošljavanja na europskom tržištu rada. Održane su i brojne radionice za nezaposlene osobe: Nauči biti uspješan u postupku selekcije, Kako uspješno komunicirati i Kreiranje vlastitog profesionalnog identiteta. Svima onima koji razmišljaju o samozapošljavanju bila je namijenjena prezentacija gospodina Pejića Samozapošljavanje-što otvoriti. Uloga CISOK-a kao bitnog partnera pri traženju posla prepoznata je i tijekom održavanja Sajma poslova i 1. Europskog dana poslova. Ugostili smo i skupine učenika osmih razreda, koji su željeli istražiti koje zanimanje bi bilo idealno za njih, rješavajući Moj izbor. Dijelić atmosfere možete doživjeti uvidom u foto-galerije.

U listopadu planiramo intenzivnije provoditi radionice za maturante, te ponoviti radionice za koje je tijekom rujna pokazan najveći interes. U planu je nastavak razvijanja suradnje sa stručnim suradnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola te razvijanje suradnje i partnerstava s ostalim institucijama. Pripremamo i neke nove aktivnosti, stoga pratite novosti na našem webu!

Ugodnu jesen želi vam stručni tim CISOK-a Zagreb1 i Zagreb 2