Kada karijera započinje?


 


Karijera je slijed svih poslova, uloga i s radom povezanih aktivnosti koje pojedinac obavlja tijekom svojega života. Ona uključuje sadržaje koje osoba radi, koje je prije radila, kao i one koje će raditi u budućnosti. Prema tome, karijera igra veliku ulogu u životu pojedinca. 
Svaki čovjek ima "svoju" karijeru, a uspjeh u karijeri je subjektivan osjećaj. Na razvoj karijere utječu različiti aspekti kao što su spol, obitelj, životni stil, hobi, interesi i sl. Iz toga se može zaključiti da svaka osoba svoj karijerni put razvija već u ranim školskim danima, međutim, većina ih toga nije svjesna. 
Uz razvoj i odabir karijere veže se i pojam profesionalne zrelosti. To je spremnost pojedinca da na temelju detaljnog istraživanja svojih osobina i prikupljanja informacija o svijetu rada isplanira svoj profesionalni put i donese realnu odluku o svojoj karijeri.
Budući da je glavna zadaća Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri unaprijediti osobne potencijale korisnika za cjeloživotni razvoj karijere, smatramo da je važno svakoga, a posebno mlade, što ranije upoznati s konceptom karijere te načinima na koje sami mogu utjecati na njezin razvoj.
 
 
Radionica će se održati 19. listopada 2018. u 14,00 sati u prostoru Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, Starčevićeva 5, Slavonski Brod.
Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na tel: 035/449-089 ili e-mail: katarina.mirkovic@hzz.hr. 
Veselimo se vašem dolasku!