Kako naći izlaz - mogućnosti u resocijalizaciji ovisnika

U sklopu obilježavanja  Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, a s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te poticanja svih subjekata u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabu droga i poduzimanje zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom problemu, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Zagreb organizira prezentaciju pod nazivom „Kako naći izlaz - mogućnosti u resocijalizaciji ovisnika“.

Aktivnost uključuje predstavljanje rada  Udruge za kreativni socijalni rad i iskustva s korisnicima-liječenim ovisnicima, zatim prezentiranje projekta Resocijalizacija i uloga HZZ-a, a nakon toga slijedi prikaz dokumentarnog filma „Put u novi život“, koji prati životnu priču bivše ovisnice.

Aktivnost je namijenjena svima zainteresiranima za ovu temu, a zbog ograničenog broja mjesta potrebna je predbilježba.

Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti obilježavaju uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za informiranje i savjetovanje o karijeri diljem Hrvatske, a rasporede i opise aktivnosti pogledajte ovdje.