Kako smo proveli studeni u CISOK-u Zadar

U studenom smo realizirali suradnje sa Odjelom pedagogije i Odjelom za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru koje će se nastaviti i u prosincu. Sa učenicima osmih razreda osnovne škole i maturantima održali smo radionice profesionalnog usmjeravanja a za nezaposlene izdvajamo radionicu "Poduzetništvo, je li to za mene?" koja i nakon više od godine dana provođenja i dalje pobuđuje interes kod naših korisnika.

Studenti preddiplomskog studija turizma i komunikacijskih znanosti u sklopu kolegija "Poslovno komuniciranje" sudjelovali su na radionici "Pisanje molbe i životopisa". Unutar konteksta tržišta rada i kroz prikaz nekoliko primjera potencijalnih poslodavaca njihove struke, pokazali smo im kako kvalitetno napisati Europass životopis u on-line aplikaciji te na što sve trebaju pripaziti kad je riječ o sastavljanju molbe za posao.

 

Studenti Odjela turizma i komunikacijskih znanosti
 
CISOK kao mjesto za cjeloživotno učenje svakako je bilo zanimljivo i studentima diplomskog studija pedagogije u sklopu kolegija "Andragogije" koji su nas posjetili u pratnji prof. Jelene Vlahović  te se upoznali  s našim prostorom, materijalima, programom, uslugama i aktivnostima koje nudimo. U neformalnom druženju nakon prezentacije, studenti su postavljali zanimljiva pitanja te možemo reći da su prepoznali  svrhu CISOK-a i ulogu koju CISOK ima u osobnom profesionalnom razvoju.
 
Učenici osnovnih i srednjih škola sudjelovali su na radionicama profesionalnog usmjeravanja. Upoznali su se s različitim vrstama srednjoškolskog obrazovanja, propitivali su svoje interese i kroz razgovor pokušali doći do odgovora na bitna pitanja vezano za odabiru svog daljnjeg obrazovanja.  Također su rješavali računalni program “Moj izbor” koji nudi samoprocjenu profesionalnih interesa i kompetencija. 
 
      


Radionica "Poduzetništvo, je li to za mene?" bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Na radionici se mogu dobiti korisni savjeti kada je riječ o razradi poduzetničke ideje te informacije o tome što je tržišna prilika, koje su karakteristike dobrog poduzetnika te na što sve treba obratiti pozornost prilikom pokretanja vlastitog posla.
 


 
U prosincu nastavljamo s novim druženja sa studentima i učenicima. 
Pozivamo Vas da provjerite naše aktivnosti za prosinac te da nam se pridružite na našim radionicama.

Vidimo se u CISOK-u Zadar!