Ljubav prema poslu?!

U CISOK-u Varaždin uvijek naglašavamo važnost promišljanja (budućeg) zanimanja. Je li odabir zanimanja zaista tako važan? Je li važno voljeti svoj posao ili je dovoljno obavljati ga korektno?

Posao ima važnu ulogu u životu svakog pojedinca te je stoga jasno zbog čega zadovoljstvo poslom utječe i na osobno zadovoljstvo i sreću. Ukratko, da bismo bili sretni moramo raditi posao koji volimo, a to je ujedno i tajna uspjeha u poslu. Naime, da bismo bili uspješni u onome što radimo, izuzetno je važno da naš rad predstavlja nas same, da odražava ono što mi zaista jesmo, naše osobne vrijednosti i stavove. Tada smo, u onome što radimo, autentični i vjerni sebi. Ne trebamo vanjske poticaje, već motivacija za obavljanje posla dolazi iznutra i ništa nam nije teško. Radeći ono što volimo usrećujemo sami sebe.

No, gdje je u svemu tome profit, zarada, novac? U posao koji nam je osobno izazovan, uzbudljiv i zanimljiv, ulazimo sa sto posto svojih kapaciteta. Ništa nas u tom poslu neće omesti, a naša usredotočenost će doprinijeti većoj produktivnosti i većoj kvaliteti obavljenog posla. Nitko drugi ne može taj isti posao obavljati poput nas jer ga nitko drugi ne radi s toliko strasti. Postajemo drugačiji od drugih, najbolji u onome što radimo, a s time dolazi i zarada. A ono što je najvažnije, posao nam nije izvor stresa te samim time čuvamo svoje zdravlje.

Za pronalaženje pravog posla i vlastitog karijernog puta, nikada nije kasno. Bilo da ste učenik koji završava osnovnu ili srednju školu, student pri završetku fakulteta ili ste upravo shvatili da Vas ono što trenutno radite ne ispunjava, razmislite o tome što je to u čemu uživate, što Vas čini zadovoljnima? Neka to bude polazna točka za daljnje promišljanje o Vašoj karijeri.

 Ukoliko u tome zatrebate pomoć, dođite u CISOK Varaždin. 
 
Stručni tim CISOK-a Varaždin