Medicinske sestre i tehničari sa CISOK-om Zadar

Povodom međunarodnog dana medicinskih sestara, 12.05.2014. posjetili smo Medicinsku školu Zadar. Predstavili smo CISOK učenicima četvrtih razreda koji na jesen upisuju 5. završni razred. Kroz prezentaciju i razgovor prikazali smo naše aktivnosti i usluge koje mogu koristiti s ciljem daljnjeg obrazovanja, odabira studija ili zaposlenja.

Smatramo da je sad pravo vrijeme da dobiju informaciju kako bi naše usluge mogli koristiti već ovo ljeto ali i cijelu sljedeću školsku godinu.
  • Profesionalno usmjeravanje (individualno savjetovanje, CISOK web alati)
  • Pisanje životopisa i molbe
  • Intervju sa poslodavcem
  • Mogućnosti zapošljavanja u EU
 
Učenici su se prisjetili razloga zbog kojih su upisali ovaj smjer, iznjeli svoje stavove i mišljenja kada je riječ o zapošljavanju i razmislili o radnim vrijednostima koje ih pokreću. Nekoliko hrabrih učenika je pokušalo odgovoriti na neka od najčešćih pitanja koje poslodavci postavljaju pa su sami zaključili kako su najjednostavnija pitanja i najteža za odgovoriti.

Učenici su zainteresirani i svjesni kako je zanimanje medicinske sestre/tehničara izrazito zahtjevno te iziskuje posvećenosti i stalno učenje, a CISOK Zadar svakako može pomoći u odlukama koje slijede.