Međunarodni dan volontera

 17.12.1985. na sjednici opće skupštine Ujedinjenih naroda proglasili su 5. prosinac Međunarondim danom dobrovljnog rada za ekonomski i društveni napredak, tj. Međunarodnim danom volontera u cilju da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učini vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
 
Kako bismo obilježili taj dan zajedno sa Studentskim zborom Veleučilišta u Šibeniku, udrugama Ardura, Izvor ljubavi, Mladi u EU i Š.U.M. predstavili smo studentima volontiranje i mogućnosti volontiranja.
 
 
 
U programskom dijelu obilježavanja Međunarodnog dana volontera predstavili smo koje prednosti imaju mladi koji volontiraju i kako svoja iskustva i vještine mogu primjeniti u životu kao i koliko im to može pomoći prilikom traženja zaposlenja.
 

 
Udruge su studentima predstavile svoj rad te mogućnosti i programe koje nude mladima za volontiranje.

Udruga "Ardura" je predstavila svoj program MALI veliki koji je hrvatska inačica američkog programa big brother/bih sister a uključuje volontere, zainteresirane odrasle osobe koje postaju mentori (velike sestre/braća) djeci u određenom psihosocijalnom riziku (introvertirana djeca, djeca s teškoćama u učenju i lakšim teškoćama u ponašanju, djeca samohranih roditelja itd.). Više o udruzi i programu možete pronaći ovdje.

Udruga "Izvor ljubavi" - udruga za pomoć djeci s teškoćama u učenju Šibensko-kninske županije. Više o udruzi i kontakte možete pronaći ovdje.

Glavni cilj udruge "Mladi u EU"  je podizanje razine kvalitete života mladih na europsku razinu uz aktivno poticanje društvenog poduzetništva i ljudskih prava kroz informiranja i savjetovanje te organiziranje različitih aktivnosti. Više o udruzi možete pročitati ovdje.

Šibenska Udruga Mladih (Š.U.M) osnovana je u svibnju 2009. godine s ciljem poticanja mladih ljudi na aktivno sudjelovanje u društvenim procesima, te stvaranja prostora za razvoj kreativnih potencijala mladih. Više o udruzi i projektima koje provode možete pronaći ovdje.

Studentima je program te aktivnosti Studentskog zbora predstavio predsjednik Zbora, te najavio nove projekte u koje se mogu uključiti. Više o Studentskom zboru možete pronaći na stranici Veleučilišta u Šibeniku.
 
     

Stručni tim CISOK-a Šibenik