Mjesec borbe protiv ovisnosti u Područnom uredu u Slavonskom Brodu


U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca obilježavamo Mjesec borbe protiv ovisnosti. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, ovisnost je duševno, a ponekad i tjelesno stanje koje nastaje međudjelovanjem živog organizma i sredstva ovisnosti. Kako je cilj Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri unaprijediti osobne potencijale korisnika za cjeloživotni razvoj karijere, važno je osvrnuti se na problem ovisnosti, a posebno načine na koji potencijalna ovisnost može utjecati na profesionalan razvoj pojedinca.

U Područnom uredu u Slavonskom Brodu i ove će se godine obilježiti Mjesec borbe protiv ovisnosti.
U CISOK-u će se održati predavanje Povezanost ovisnosti i radne uspješnosti. Predavanje je namijenjeno svim zaposlenim osobama gdje će im se predstaviti koje sve vrste ovisnosti postoje, a naglasak će biti na tome kako one mogu interferirati s karijerom pojedinca.

Osim toga, održat će se i debata namijenjena učenicima završnih razreda srednje škole. Središnja tema debate je Treba li zapošljavati osobe koje su bile ovisne o opojnim sredstvima. Budući da će isti ti učenici kroz nekoliko godina i sami biti na tržištu rada, a možda će neki od njih morati donijeti upravo ovu odluku, cilj aktivnosti je potaknuti učenike na kritičko razmišljanje, kroz pripremu za sudjelovanje u debati i upoznavanje s utjecajem opojnih sredstava na radnu sposobnost.

Prigodno, u Područnom uredu te u CISOK-u bit će postavljena informativna oglasna ploča, a osim toga, nezaposlenim osobama i svim zainteresiranima bit će dostupne informativne brošure o problemu ovisnosti i njegovoj povezanosti s profesionalnim razvojem pojedinca.  


 
Veselimo se Vašem dolasku!