Mjesec borbe protiv ovisnoti u CISOK-u Slavonski Brod

 U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 20015. godine Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Slavonski Brod organizirao je ukupno pet aktivnosti u suradnji sa Zajednicom klubova liječenih alkoholičara Brodsko-posavske županije i Zavodom za javno zdravstvo, Službom za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, koje su proveli savjetnici CISOK-a. Aktivnosti su provođene u prostorijama Klubova liječenih alkoholičara, Zavoda za javno zdravstvo i CISOK-a Slavonski Brod.
S članovima klubova liječenih alkoholičara provedene su četiri radionice pod nazivom „Znam i mogu više“ sa svrhom promišljanja  karijeri, utvrđivanja poslova koje osoba može obavljati sa znanjima stečenim unutar i izvan struke, procjene svojih sposobnosti, vještina, interesa i osobina te usporedbe s onima koje su tražene na tržištu rada i usvajanja jednostavnih i korisnih tehnika aktivnog traženja posla.
S korisnicima Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti provedena je radionica „Otvaranje mogućnosti“ s ciljem spoznavanja vlastitih snaga, slabosti, prilika i mogućih ograničenja, definiranja željenog karijernog puta,
izradite strategije upravljanja karijerom i procjene svojih prenosivih i neprenosivih vještina. Ove aktivnosti su obuhvatile ukupno 47 korisnika.