Mladi u oblikovanju i provedbi EU politika

CISOK Split bio je domaćin konferencije „Kako mladi mogu doprinijeti provedbi EU politika i koja je uloga mladih u oblikovanju EU politika?“, koja je održana u petak, 23. siječnja 2015. godine, u organizaciji udruge Cenzura Plus, te u suradnji s udrugom Info zona. Tema uključenosti mladih u procese odlučivanja u društvu na svim razinama: od lokalne do globalne, privukla je pedesetak sudionika, mahom predstavnika udruga mladih i za mlade, od Murtera do Dubrovnika.

 
Sudjelovali su govornici iz Hrvatske, kao što su Ana Klofutar iz Službe za EU fondove Ministarstva socijalne politike i mladih, te Irena Bačelić, načelnica Sektora analitike tržišta rada Ministarstva rada i mirovinskog sustava, ali  i inozemstva. Tako je Alenka Blazinšek iz slovenskog Zavoda Nefiks govorila o iskustvima provedbe Garancije za mlade u Sloveniji.

 
I savjetnice CISOK-a Split aktivno su sudjelovale na Konferenciji, s izlaganjem na temu „Institucionalno informiranje i savjetovanje kao dio provedbe Garancije za mlade“. Okupljenim predstavnicima udruga za mlade ujedno su i predstavile CISOK i njegove usluge, te ih pozvale na suradnju.