Naša prva godina - CISOK Varaždin

Centar za informiranje i savjetovanje Varaždin otvorio je svoja vrata 19. srpnja 2013. godine, kao mjesto na koje su dobrodošli svi zainteresirani za aktivno i odgovorno upravljanje vlastitom karijerom. Počeli smo s manjim brojem grupnih aktivnosti te skromnim brojem korisnika, no kako se dobre vijesti brzo šire, tako se proširila i vijest o postojanju CISOK-a u Varaždinu. Samim time se značajno povećao broj naših aktivnosti i korisnika, koji su se, dijelom iz znatiželje, a dijelom na temelju dobrih iskustava drugih, priključili  kao stalni ili povremeni klijenti. Njihova su nam iskustva poslužila kao podloga za planiranje svih aktivnosti koje su kasnije uslijedile, a kako bi dostigli i održali visoku razinu zadovoljstva naših klijenta uslugama i aktivnostima.
Tijekom naše prve godine pružili smo 4 400 usluga, od čega najviše nezaposlenim osobama, ali i učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima. Održali smo 157 grupnih aktivnosti te 907 individualnih informiranja i savjetovanja.
Prilikom boravka u CISOK-u klijenti su najčešće koristili različite e-alate, samostalno ili uz pomoć savjetnica pretraživali natječaje za posao, pisali i uređivali vlastite životopise i prijave te se e-mailom prijavljivali na natječaje. Učenici osnovnih i srednjih škola uglavnom su nas posjećivali kako bismo im pomogli u odabiru smjera njihovog daljnjeg obrazovanja, a studenti su se željeli što bolje pripremiti za izlazak  na tržište rada.
Hvala svima koji nam poklonili povjerenje i podržali naš rad!
 

Stručni tim CISOK-a!