Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima grada Osijeka

 Grad Osijek će za školsku godinu 2015./2016. dodijeliti najviše 12 stipendija učenicima i 21 stipendiju studentima od čega će se najmanje 75% odobriti učenicima koji su se odlučili za deficitarna zanimanja. Visina stipendija iznosi 350 kuna mjesečno za učenike te 700 kuna mjesečno za studente.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redoviti učenici i studenti, državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području grada Osijeka najmanje pet godina, ne primaju neku drugu stipendiju te imaju prosjek ocjena najmanje 4,50 za darovite učenike i najmanje 3,50 za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja, odnosno najmanje 4,00 za darovite studente te najmanje 3,50 za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Kao deficitarna zanimanja za srednju stručnu spremu Grad je odredio: zidare, tesare, stolare, bravare, armirače, tapetare i kuhare, dok su deficitarna zanimanja visoke stručne spreme sanitarno inženjerstvo i radiološka tehnologija (kod stručnih studija), odnosno rehabilitacija, socijalni rad, logopedija, socijalna pedagogija, medicina, dentalna medicina, veterinarska medicina, arhitektura i urbanizam (za sveučilišni studij).

Rok za podnošenje prijava je 15. listopada 2015. za učenike, odnosno 31. listopada 2015. za studente.