Novi Erasmus+ natječaji

Program Erasmus+ obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Erasmus+ zamijenit će sedam postojećih programa: Program za cjeloživotno učenje (s njegovim potprogramima Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius i Grundtvig), Mladi na djelu te pet programa međunarodne suradnje (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i program suradnje s industrijaliziranim državama i teritorijima). Program po prvi put uvodi i podršku području sporta.

Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Akademska mobilnost koja se potiče kroz Erasmus+ pruža pojedincu iskustvo studiranja, rada i života u drugačijem akademskom, kulturnom i društvenom okruženju. Kao rezultat toga, mobilne osobe povećavaju svoje mogućnosti za zapošljavanje te konkurentnost na tržištu rada.

Mobilnost u sklopu programa Erasmus+ ostvaruje se isključivo na temelju međuinstitucijskih ugovora između visokoškolskih ustanova, koje moraju biti nositeljice Erasmus sveučilišne povelje.

Izvršna agencija za obrazovanje, kulturu i audiovizualnu politiku iz Bruxellesa objavila je rezultate natječaja za Erasmus povelju za visoko obrazovanje za razdoblje 2014.- 2020. Sveučilištu u Dubrovniku je dodijeljena nova Erasmus povelja, čime nam je omogućeno sudjelovanje u aktivnostima novog Erasmus+ programa za cijelo navedeno razdoblje

 

Sveučilište u Dubrovniku 4. ožujka 2015. raspisuje NATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2015./2016.

Rok za prijavu: 3. 04. 2015.

Sveučilište u Dubrovniku 4. ožujka 2015. raspisuje 3. NATJEČAJ za mobilnost studenata u svrhu obavljanja stručne prakse u okviru Programa Erasmus + Ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2014./15.

Rok za prijavu: Natječaj će biti otvoren do popunjavanja broja raspoloživih mjesta, odnosno dok se ne potroše raspoloživa financijska sredstva.

Tekst Natječaja, dokumenti za prijavu i ostale informacije mogu se naći na stranicama međunarodne suradnje.