Novo predstavljanje zanimanja u CISOK-u Varaždin

Ovog puta smo naše srednjoškolce upoznavali  sa zanimanjima u tekstilu i obući – inženjerima tehnologija i dizajnerima. Predstavljanje su održale predavačice Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu: dr.sc. Branka Vojnović, dr.sc. Ružica Brunšek i mr.sc. Ljiljana Fonović te  Evelin Zaplatić, viša dizajnerica za tekstil i odjeću zaposlena u Varteks d.d. Varaždin.
Koja su ključna obilježja svakog od navedenih zanimanja, koje su potrebne vještine, kako izgleda studiranje te koja su sve moguća područja rada nakon završenog fakulteta, samo su neke od informacija koje su učenici dobili tijekom predavanja.
Najvažnije što su im sve predavačice uspjele prenijeti, bila je osobna motivacija za odabir upravo tog područja rada, ali i entuzijazam i ljubav prema struci kojom se bave, usprkos (negativnoj) percepciji koju javnost prema tim zanimanjima često ima.
Ovom se prilikom još jednom zahvaljujemo našim predavačicama na iscrpnom predstavljanju zanimanja iz područja tekstila i obuće, ali i profesoricama Srednje strukovne škole Varaždin, koje su bile u pratnji svojih učenika i aktivno se uključivale u diskusiju.
Stručni tim CISOK-a Varaždin