Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih u CISOK-u Vukovar

Dana 17. travnja obilježava se Europski dan informiranja mladih. Diljem Europe brojnim će se događanjima za mlade u organizaciji informativnih centara za mlade, udruga mladih i mladih koji se profesionalno bave informiranjem i savjetovanjem mladih istaknuti važnost kvalitetnog informiranja mladih kao jednog od njihovih temeljnih prava.
Obilježavanje Europskog dana informiranja mladih regulirano je Poveljom o informiranju mladih usvojenoj na glavnoj skupštini Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih (ERYICA), održanoj 1990. godine na temelju preporuke R(90)7 Vijeća Europe. ERYICA je neprofitna međunarodna organizacija koju čine 33 organizacije i zajednice organizacija koje djeluju kroz više od 8000 informativnih centara za mlade u 29 država Europe.
Pozivamo sve mlade do 29 godina starosti da se okušaju u izradi detaljnog plana potrage za poslom te osvijeste vlastite radne vrijednosti, uvjete rada i karakteristike željenog posla. Uz korištenje radnih materijala i metode igranja uloga polaznici će otkrivati svoje prednosti, nedostatke, prilike i potencijalne poteškoće te naučiti kako ih uspješno prevladati.

Radionica „Budi IN“ održat će se u petak, 17. travnja u 09:00 sati u prostorijama CISOK-a Vukovar, Vladimira Nazora 12, Vukovar.
Molimo sve zainteresirane da se za navedenu aktivnost prijave CISOK savjetnicama na broj telefona 032/599-457 ili e-mail cisok-vukovar@hzz.hr.