Obilježen 11. Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Riječ je o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine i otada se obilježava u brojnim zemljama kako bi promicala kultura cjeloživotnog učenja. Tijekom Tjedna građane se nastoji motivirati da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu se ističe da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje već da se učiti može i kroz razne neformalne oblike poput tečajeva, radionice, predavanja i dr.

U razdoblju od 2. do 8. listopada u CISOK-u Bjelovar obilježen je Tjedna cjeloživotnog učenja organizacijom nekoliko radionica usmjerenih na promociju učenja i obrazovanja, kao i drugih događanja za zainteresirane građane.
 
 
„Dani otvorenih vrata CISOK-a u Bjelovaru“

Sudionicima je omogućeno da se na interaktivan način upoznaju s CISOK-om, njegovim prostorom, svrhom i uslugama koje im svakodnevno nudi. Osim toga, imali su prilike proučiti web portal CISOK-a te sve alate koje nudi.
 
Radionica „Kako se pripremiti za Sajam poslova?“

Sudionicima su iznesene informacije vezane uz nadolazeći Sajam poslova te su prezentirani poslodavci kojima će se imati priliku predstaviti. Također, tijekom radionice sudionici su uz pomoć savjetnika kreirali vlastiti primjerak Europass životopisa.