Obilježen 8. tjedan psihologije u Područnom uredu Vukovar

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar aktivno je, kao i prijašnjih godina, sudjelovao u Tjednu psihologije kroz aktivnosti koje su vodili psiholozi – stručni savjetnici za profesionalno usmjeravanje te savjetnici iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri. Tjedan psihologije ove je godine obilježen  od 16. do 22. veljače.
U petak 20. veljače održane su dvije radionice namijenjene svim zainteresiranim nezaposlenim osobama.
Nezaposlene osobe su kroz radionicu „Kako tražiti posao“ upoznate s različitim izvorima informacija vezanim za traženje posla i samoprezentiranje kroz životopis i molbu. Osim toga upoznate su i s pojmom aktivnog traženja posla te su aktivno sudjelovale u razmjeni iskustava pri traženju posla.
Radionica „Kako se predstaviti poslodavcu“ imala je za cilj pripremiti sudionike i potencijalne zaposlenike na razgovor s poslodavcem, ukazati na greške koje se mogu događati i pomoći im u svladavanju istih. Naglasak je bio na smanjivanju potencijalnog stresa kod kandidata koji nikada nisu bili na razgovoru za posao.
U srijedu, 18. veljače u CISOK-u Vukovar održana je radionica pod nazivom „Napravi razliku“.
Sudionici radionice učili su prepoznati na koji način verbalno i neverbalno komuniciraju osobe iz njihove okoline te na koji način prilagoditi svoju komunikaciju kako bi se lakše razumjeli i uspješnije komunicirali. Radionica je imala cilj osvještavanja  vlastitog  načina komuniciranja, pružanja općih znanja o komunikacijskim vještinama, o specifičnostima verbalne i neverbalne komunikacije te asertivnom ponašanju. Uključivala je predavanje, igru uloga, vježbe i diskusiju, s puno primjera iz prakse.
Provedenim aktivnostima tijekom 8. tjedna psihologije ukazano je na vrijednost i dobrobit rada koju psiholozi imaju u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.