Održan 8. Sajam poslova u Vukovaru

Posjetitelji Sajma poslova mogli su procijeniti vlastite kompetencije i profesionalne interese uz pomoć našeg novog portala e-Usmjeravanje te na štandu EURES-a vidjeti aktualnu ponudu poslova u zemljama Europske unije.

U okviru ovogodišnjeg Sajma poslova održan je i okrugli stol pod nazivom Mladi u fokusu. Sudionici ovog okruglog stola bili su institucije, predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti te udruge koje se bave mladima. Tijekom okruglog stola predstavljen je novi način rada unutar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji se prvenstveno odnosi na specijalizaciju savjetnika za mlade i promociju Garancije za mlade - novog pristupa u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba te novi portal e – Usmjeravanje na kojem se mogu pronaći informacije i alati koji mogu pomoći u upravljanju karijerom. Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri Vukovar predstavio je aktivnosti koje svakodnevno provode, a usmjerene su na mlade i poboljšanje njihovog položaja na tržištu rada. Svrha ovog susreta bila je informiranje predstavnika institucija i organizacija koje se bave mladima o uslugama i novom pristupu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u radu s mladima, kao i daljnje povezivanje dionika na zajedničkim projektima u radu s mladima. Zaključeno je kako su svi dionici spremni na još snažniju suradnju s ciljem bržeg uključivanja mladih na tržište rada.
                  
Sajam poslova u Vukovaru posjetio je velik broj tražitelja zaposlenja, a poslodavci su prikupili više od 1.000 prijava za zaposlenje.
Očekivanja posjetitelja i sudionika Sajma poslova u velikoj mjeri su ispunjena te su zadovoljni dobivenim informacijama i događanjima na Sajmu.
Kako je Sajam poslova u Vukovaru izgledao možete pogledati u galeriji fotografija.